Om oss

Våra Dansstilar

 

Barndans

I barndansen läggs grunden för all dans. På ett lekfullt sätt utvecklar barnen sin musik- och rytmkänsla. De tränar sin balans, samarbete och koordination samtidigt som de dansar till musik anpassad till barn.

 

Dancemix

Detta är en danslektion för den som vill ha variation. Här skiftar dansstilarna mellan jazz, funk, street, aerobic och rock mm.

 

Cheerleading

Cheerleading är en blandning av stunts, mänskliga pyramider, gymnastik, hopp, dans och ramsor. Rörelsemönstret utgörs av tydliga och spända rörelser och kan, när det framförs rätt, jämföras med en serie stillbilder. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik.

 

Streetmix

Ett samlingsnamn för dansstilar som utvecklats inom sociala utrymmen som gator, klubbar och parker. På de här lektionerna får man utveckla sina kunskaper i bl.a. Hip Hop, House, locking, popping mm. Ledaren kan blanda dansstilar för att få en varierad utveckling inom Street.

 

Feminine Vibe

På lektionerna får man lära sig att dansa en blandad stil med en sensuell och feminine touch. Övningarna och koreografierna fokuserar på att lyfta fram de kvinnliga kroppsuttrycken inom olika stilar.

Historik


Hösten 2002 bestämde sig Terese Hedlund, Sofia Darfeldt, Nicole Heed, Rim Ouohchi, Lisa Westin och Caroline Haraldsson för att starta en dansförening i Sölvesborg.

13 Januari 2003 startade dansföreningen upp sin första termin under namnet Step By Step.

Det var 18 grupper på schemat, bl.a. jazz-, disco-, line-, mix-, maxdans (Hårdrocksbaserad dansstil), funk, hiphop, barndans, dansaerobic  och cheerleading.


Step By Step’s cheerleadinggrupp var ansvariga för ”cheerleading” vid Kristianstads C4 Lions hemmamatcher i  amerikansk fotboll. De deltog även vid en landskamp i samma sport mellan Sverige-Frankrike år 2002 och en Superstartävling i Januari 2003 i Karlskrona, ordnat av Blekinge Idrottsförbund och SISU, som firade Riksförbundet 100 år. April 2004 var de med på Landskampen mellan Sverige-Holland. Våren 2005 köpte de in nya egna dräkter och blev ”FireFlies”. De medverkade då i Rökrock med Brandsta City Släckers. Det blev även några inhopp på Mjällby AIF´s hemmamatcher.


Förutom att ha synts i lokaltidningarna genom åren så har det även blivit ett inslag i Hemmets Veckotidning och Fitness Magazine som medverkande i en kurs med Bounce.


I slutet av var termin ordnar vi en show i Bokelundsskolans aula där våra elever får visa upp vad de lärt sig under terminen. Första dansshowen hölls på Alla Hjärtans Dag 2004 med 25 dansnummer.


Vi har även haft uppvisningar under Killebom, Kulturhelgen och Internationella dansens dag som Sölvesborgs Kommun ordnat.  2005 vann vi Sölvesborgskarnevalen med temat ”Melodifestivalen”.


År 2008 och några år framåt samarbetade vi med Sölvesborgsrevyn On Stage där två av våra ledare var koreografer och de och några av våra elever medverkade sedan i Nyårsrevyerna.


Under Sweden Rock Festival varje år har vi under åren haft olika arbetsuppgifter. Vi har haft hand om Infoboden där vi förutom all information om området, busstider mm sålde programblad och tillhandahöll mobilladdning. Vi har även haft hand om en glassbod.

De sista åren har vi arbetat i Bandmerch där vi säljer t-shirts åt alla de band som kommer till festivalen.


Step By Step försöker ordna ett brett utbud av olika dansstilar och för olika åldersgrupper, allt beroende på hur många ledare som finns och vad de är intresserade av för dans och vilket utbud som efterfrågas.


Vi hoppas att det ska finns något intressant på schemat, men finns det några önskemål så framför det gärna till oss så får vi se om det går att ordna.


Hoppas vi ses på lektionerna!

Copyright © All Rights Reserved

Step By Step SÖLVESBORG